[helpie_notices group_id=’81’/]

Om våre packrafts

 • Hva er en packraft?
  Packrafter er utrolig lette og solide oppblåsbare båter  med lavt pakkvolum. Dette gjør det enkelt å ferdes i norsk natur. Du kan lett ta med deg packraften i sekken. De veier kun fra 2-4 kg og kan pakkes ned til størrelsen med en sovepose.

  Packrafter kan brukes overalt der det er vann, og bare fantasien setter grenser. Mange foretrekker å bruke packraft framfor kajakk og kano. Dette fordi mulighetene er så mange med utrolig holdbarhet, lav vekt og lite pakkvolum. Du kan enkelt frakte med deg din packraft hvor du vil, og liker du å fiske kommer du til områder du tidligere bare kunne drømme om. I tillegg tar packraften minimalt med plass når du skal lagre den for vinteren.

  Packraftene er utrolig solide og tåler mye vekt. Du kan ta med deg hund i din packraft eller en stor ryggsekk foran.

  Det er kommet flere leverandører på markedet. Vi vet noen bruker materialer og løsninger som bokstavelig ikke holder vann. Se opp for disse.

  Ønsker du å se på packraftene? Vi har showroom i Oslo (Olaf Schous vei 8D, fra feb -24) Husk å gjøre en avtale på e-post/tlf før du kommer.

 • Hvorfor er Kipara så billig?
  Det er et spørsmål vi ofte får, og mange tenker at de da ikke kan være så bra som andre merker.

  Produksjonen og materialer holder den høyeste kvalitet og packraftene har samme produksjon som andre seriøse leverandører. Så hvordan kan vi da være billigere?

  Noen viktige grunner:

  • Vi kjøper direkte fra fabrikk i Kina
  • Vi kjøper mange packrafter og får derfor gode rabatter
  • Vi har lave kalkyler og liten administrasjon

  De kostnadene vi sparer kommer kundene til gode i form av lavere priser på gode produkter.

  Hva en kunde sier:

  “Etter å ha padlet andre packrafter lenge, var jeg litt skeptisk til å kjøpe en raft som var såpass mye billigere enn jeg var vant med. Oppdaget raskt at det ikke var noe å bekymre seg for. Den tåler like mye, har bedre festemuligheter, bedre ventil løsning, er bedre og raskere å padle med og kjennes mer behagelig ut å sitte i en dem jeg har hatt tidligere. Har akkurat kommet fra en ukes tur med både stryk og stillevannspadling, og kompisen som er en bedre padler og har en raft som er en tredjedel dyrere slet med å holde følge. Her kan du trygt legge pengene for å få et trygt og solid produkt.”

 • Hva slags materialer brukes i packraftene?
  En god packraft skal være lett, kompakt og solid. Dette stiller høye krav til materialene som brukes. Alle Kipara packrafts er laget et av nøye utvalgte materialer av topp kvalitet.

  Alle packraftene er håndlaget med uretan-belagt nylon, et materiale som er UV-tolerant, slitesterkt, motstandsdyktig mot aldring og fleksibel ved lave temperaturer.

  Gulvet, eller bunnen, i packraften er den delen som tar den største støyten ved inn- og utstigning og når man skraper mot steiner og på grunner. Alle våre modeller har gulv laget av sterkt 0,57 mm 840D nylon, dobbelt belagt med uretan. Unntaket fra dette er ultralette Atom 205 SL som har gulv av 210D nylon 66.

  Sete og rygg er laget av 210D nylon, single coated. Det samme er spruttrekkene.

  Forskjellen på toppmodellene og budsjettmodellene ligger i tubematerialet. Alle våre packrafts er lette og solide, men materialene påvirker vekten og nøyaktig hvor sterke tubene er.

  Tubene i toppmodellen Char er laget av nylon 66, et superlett og supersolid materiale. Jàvri er produsert med et oppgradert standard TPU nylon materiale som kun Kipara fører. Alle har sterke lag med uretan, og er laget for å tåle skikkelige turer.

  Her er en oversikt over tubematerialet i de ulike modellene.

  Nylon 66 210D TPU 210D TPU 420D
  Atom 205 SL X
  Char (alle varianter utenom Kevlar mod) X
  X
  X
  X
  X
  X
  Jàvri 235 X
  Jàvri 260 X
  X
  X
  X
  X
  X

 • Er packraftene sikre?
  Ja, packraftene er meget solide og stødige.

  Mange blir overrasket over hvor trygge de føler seg i en packraft.

  Sitat fra Tursiden.net: “Stabil og manøvrerbar er to stikkord som beskriver det å padle packraft. Siden du sitter i bunn, og den er relativt bred sammenlignet med en kajakk virker den umiddelbar stabil. Det skulle heller ikke mange padletak til for å konstatere at den er lett å manøvrere. Packraften minnet litt om en elvekajakk. Lett å svinge…”

  Kipara gir 3 års garanti på alle våre packraftmodeller.

 • Hva forskjellene mellom de ulike modellene?
  Char:  Dette er toppmodellen, utviklet i samarbeid med Lars Monsen. Beste design og beste materialer: Importert Nylon 66 med supersterke lag av urethan. Materialene som brukes i Char er veldig kostbare. Dette viser seg på prisen. Char har vist seg som et meget trygt valg i flere år. Også de letteste med lavest volum når du skal ha packraften i sekken. “Best i test”

  Jávri: Dette har vist seg som den beste packraften i midt segmentet. Den eneste packraften utenom Char som fikk 5,5 av 6 mulige poeng i “Jakt og Fiske” store breddetest av packrafts i 2022. Vi har oppgradert et standard TPU materiale som har vist seg utrolig holdbart. Dette materialet er det kun Kipara som fører. Modellene er balanserte og meget gode allround packrafts som passer til alt. I tillegg bruker vi det beste materialet i gulvet. Samme som Char modellene.

  Ravdu: Ny serie i 2024. Mer info kommer 🙂 Her blir det totalt 4 modeller.

  I tillegg kommer det noen nyheter i 2024

 • Det ser ut som limet begynner å løsne på innsiden av spruttrekket på den nye packraften min. Hva skjer?
  Limet holder ikke på å løsne!  Under produksjonen sveises spruttrekket til packraften. Mens de sveiser bruker de en dobbeltsidig teip for at spruttrekket skal ligge i ro. Det er denne teipen du ser, og det gjør ingenting om denne løsner.