[helpie_notices group_id=’81’/]

Om våre packrafts

 • Hva er en packraft?
  Packrafter er utrolig lette og solide oppblåsbare båter  med lavt pakkvolum. Dette gjør det enkelt å ferdes i norsk natur. Du kan lett ta med deg packraften i sekken. De veier kun fra 2-4 kg og kan pakkes ned til størrelsen med en sovepose.

  Packrafter kan brukes overalt der det er vann, og bare fantasien setter grenser. Mange foretrekker å bruke packraft framfor kajakk og kano. Dette fordi mulighetene er så mange med utrolig holdbarhet, lav vekt og lite pakkvolum. Du kan enkelt frakte med deg din packraft hvor du vil, og liker du å fiske kommer du til områder du tidligere bare kunne drømme om. I tillegg tar packraften minimalt med plass når du skal lagre den for vinteren.

  Packraftene er utrolig solide og tåler mye vekt. Du kan ta med deg hund i din packraft eller en stor ryggsekk foran.

  Det er kommet flere leverandører på markedet. Vi vet noen bruker materialer og løsninger som bokstavelig ikke holder vann. Se opp for disse.

  Ønsker du å se på packraftene? Vi har showroom i Hønefoss sentrum.1 time fra Oslo, 40 min fra Sandvika.

 • Hvorfor er Kipara så billig?
  Det er et spørsmål vi ofte får, og mange tenker at de da ikke kan være så bra som andre merker.

  Produksjonen og materialer holder den høyeste kvalitet og packraftene har samme produksjon som andre seriøse leverandører. Så hvordan kan vi da være billigere?

  Noen viktige grunner:

  • Vi kjøper direkte fra fabrikk i Kina
  • Vi kjøper mange packrafter og får derfor gode rabatter
  • Vi har lave kalkyler og liten administrasjon

   

  De kostnadene vi sparer kommer kundene til gode i form av lavere priser på gode produkter.

   

  Hva en kunde sier:

  “Etter å ha padlet andre packrafter lenge, var jeg litt skeptisk til å kjøpe en raft som var såpass mye billigere enn jeg var vant med. Oppdaget raskt at det ikke var noe å bekymre seg for. Den tåler like mye, har bedre festemuligheter, bedre ventil løsning, er bedre og raskere å padle med og kjennes mer behagelig ut å sitte i en dem jeg har hatt tidligere. Har akkurat kommet fra en ukes tur med både stryk og stillevannspadling, og kompisen som er en bedre padler og har en raft som er en tredjedel dyrere slet med å holde følge. Her kan du trygt legge pengene for å få et trygt og solid produkt.”

 • Hva slags materialer brukes i packraftene?
  En god packraft skal være lett, kompakt og solid. Dette stiller høye krav til materialene som brukes. Alle Kipara packrafts er laget et av nøye utvalgte materialer av topp kvalitet.

  Alle packraftene er håndlaget med uretan-belagt nylon, et materiale som er UV-tolerant, slitesterkt, motstandsdyktig mot aldring og fleksibel ved lave temperaturer.

  Gulvet, eller bunnen, i packraften er den delen som tar den største støyten ved inn- og utstigning og når man skraper mot steiner og på grunner. Alle våre modeller har gulv laget av sterkt 0,57 mm 840D nylon, dobbelt belagt med uretan. Unntaket fra dette er ultralette Atom 205 SL som har gulv av 210D nylon 66.

  Sete og rygg er laget av 210D nylon, single coated. Det samme er spruttrekkene.

  Forskjellen på toppmodellene og budsjettmodellene ligger i tubematerialet. Alle våre packrafts er lette og solide, men materialene påvirker vekten og nøyaktig hvor sterke tubene er.

  Tubene i toppmodellen Char er laget av nylon 66, et superlett og supersolid materiale. Budsjettmodellene er produsert med Standard TPU nylon, enten 210D eller 420D. Alle har sterke lag med uretan, og er laget for å tåle skikkelige turer.

  Her er en oversikt over tubematerialet i de ulike modellene.

  Nylon 66 210D TPU 210D TPU 420D
  Atom 205 SL X
  Char (alle varianter) X
  Ropelv 220 X
  Ropelv 225 X
  Ropelv 285 X X
  Elvenes WW X
  Ravdu light (235 og 245) X
  Ravdu (alle varianter) X
  Javri 260 X
  Lake X2 X
  Lake Expedition Ultralight X
  Lake Expedition Regular X
  Javri X2 X
  Fisker 250 X

 • Er packraftene sikre?
  Ja, packraftene er meget solide og stødige.

  Mange blir overrasket over hvor trygge de føler seg i en packraft.

  Sitat fra Tursiden.net: “Stabil og manøvrerbar er to stikkord som beskriver det å padle packraft. Siden du sitter i bunn, og den er relativt brei sammenlignet med en kajakk virker den umiddelbar stabil. Det skulle heller ikke mange padletak til for å konstatere at den er lett å manøvrere. Packraften minnet litt om en elvekajakk. Lett å svinge…”

  Kipara gir 3 års garanti på alle våre packraftmodeller.

 • Hva forskjellene mellom de ulike modellene?
  Char: (= røye på engelsk.) Dette er toppmodellen, utviklet i samarbeid med Lars Monsen. Beste design og beste materialer: Importert Nylon 66 med supersterke lag av urethan. Vist seg som meget trygge valg i flere år. Også de letteste med lavest volum når du skal ha packraften i sekken. Angående navnet sier Kipara-grunnlegger Kolbjørn: Vårt første navn, og det er vel fordi mine assosiasjoner til packraft går på fiske og fjellvann og min lidenskap for fisking. Røye er noe jeg vokste opp med og fortsatt liker å fiske.

  Ropelv: Samme materialer som Ravdu, og produksjoner samme som Char og Ravdu. Designet er litt annerledes, enten med mindre tuber eller litt mindre rumpe, og de er rimeligere.

  Elvenes: Vår helt nye white water modell! Skal du ha deg en packraft og skal mest padle elver så er dette modellen. Mye utstyr, rask og lav pris. Tuber i 420D TPU.

  Jávri: Vi har to modeller i denne serien: Jávri 310XXL og Jávri 260. “Kano-packraften” 310XXL er helt ny og perfekt for fisketurer. Man sitter høyt, men båten er allikevel utrolig stabil! Jávri 260 var ny i 2021 og ble raskt en bestselger. Dette er en solid og sterk packraft til en veldig bra pris. Mye for pengene!

 • Det ser ut som limet begynner å løsne på innsiden av spruttrekket på den nye packraften min. Hva skjer?
  Limet holder ikke på å løsne!  Under produksjonen sveises spruttrekket til packraften. Mens de sveiser bruker de en dobbeltsidig teip for at spruttrekket skal ligge i ro. Det er denne teipen du ser, og det gjør ingenting om denne løsner.