Hva er en packraft?

Packrafter er utrolig lette og solide oppblåsbare båter  med lavt pakkvolum. Dette gjør det enkelt å ferdes i norsk natur. Du kan lett ta med deg packraften i sekken. De veier kun fra 2-4 kg og kan pakkes ned til størrelsen med en sovepose.

Packrafter kan brukes overalt der det er vann, og bare fantasien setter grenser. Mange foretrekker å bruke packraft framfor kajakk og kano. Dette fordi mulighetene er så mange med utrolig holdbarhet, lav vekt og lite pakkvolum. Du kan enkelt frakte med deg din packraft hvor du vil, og liker du å fiske kommer du til områder du tidligere bare kunne drømme om. I tillegg tar packraften minimalt med plass når du skal lagre den for vinteren.

Packraftene er utrolig solide og tåler mye vekt. Du kan ta med deg hund i din packraft eller en stor ryggsekk foran.

Det er kommet flere leverandører på markedet. Vi vet noen bruker materialer og løsninger som bokstavelig ikke holder vann. Se opp for disse.

Ønsker du å se på packraftene? Vi har showroom i Hønefoss sentrum.1 time fra Oslo, 40 min fra Sandvika.

2021 modeller

Hva er nytt?

Materialer: Vi har i år fått tak i et tube materiale som er sterkere og litt tyngre, og som vi kommer til å selge i diverse farger og på enkelte modeller. Vi selger også i år et nytt 210D materiale vi bruker i Ravdu og ropelv seriene.

Må ikke forveksles med andre modeller som har begynt å selges i Norge. Vi bruker et langt dyrere og mer holdbart materiale selv om det ser likt ut sammenlignet med andre.

I tillegg selger vi det importerte ekstra lette tube materialet vi har solgt til nå i TPU Nylon 66.

 Char modellene vil fortsatt leveres i samme materiale som før. Det koster litt mer, men fungerer.

Spruttrekket: Vi har årlig endret spruttrekket til det bedre, men glidelåsen og sømmene langs den har hatt en tendens til å slippe gjennom litt vann. Dette er noe mange leverandører har slitt med. Det har ført til at man noen ganger har blitt våt på høyre side når man padler. Vi har det siste året testet flere løsninger for å for å forhindre dette, og har kommet fram til en løsning som nå er tett. Det er deilig.

Spruttrekket sitter nå fast i packraften der det tidligere var glidelås, men om man ønsker å «ta det av» kan det rulles helt til siden. Det kan lett tas på igjen uten å forlate packraften.

Vi har gjort flere oppgraderinger der spruttrekket sitter rundt kroppen. Designet med oppblåsbar trekant var ikke optimal. Nordiske kropper fikk rett og slett ikke plass inni. Vi har derfor laget en annen oppblåsbar del for at trekket skal holdes oppe og vannet renne av. I tillegg har vi utvidet åpningen med stramminger slik at den passer alle. Man har nå god fleksibilitet i padlestillingen uten at trekket hindrer bevegelsen på noe vis.

Ventil: Vi har tom 2020 modellene brukt den kjente Boston ventilen. Den har vært enkel og grei. Likevel har det vært rom for forbedringer. Vi har testet ny ventil en stund og denne er mye bedre. Den er laget i sterkere materiale og den er helt tett selv om den ytterste hetten ikke er skrudd på. I tillegg kan man fortsatt bruke oppladbar elektrisk pumpe på denne ventilen.

Design: Char og white water modellene har fått en mer avrundet rumpe. Dette gjør at packraften glir merkbart bedre i vannet.

White water modellen er blitt mye bedre. Den er raskere i vannet. Leveres med 4 punkts kne strammere og fot bag for tettere kontakt med packraften. I tillegg har vi priset den veldig lavt. Ingen grunn til å velge langt dyrere ww packraft lenger.

Utstyr: Modellene i år er utstyrt med flere festepunkter og håndtak. Blant annet et nytt bærhåndtak som sitter på innsiden av packraften. Det gjør at det er mye enklere å ta packraften under armen under korte forflytninger.

Seter: Setene er avtakbare, men har fått et ekstra feste i bakkant slik at det sitter fast i packraften når man ønsker det. I tillegg er setene blitt bredere. Det gjør at lufttrykket holder setene på plass. På størrelse 265 og 285 kan du velge mellom det originale setet på 12 cm og et ekstra tykt sete om du vil sitte høyere.

3 års garanti
Kipara packrafts produseres av en stor og erfaren produsent, som har holdt på i mange år med produksjon av oppblåsbare produkter. Kipara packrafts er packraftene mange kjenner under navnet Frontier. Mange i Norge har kjøpt disse tidligere direkte fra Kina. Vi setter på vår egen logo for å gjøre det enklere mtp f.eks garantier, norsk hjemmeside mm. Vi forhandler packraftene fra Frontier i skandinavia med Kipara logoen, og har eksklusivitet på disse.

Håndlaget
Alle packraftene er håndlaget med uretan-belagt nylon, et materiale som er UV-tolerant, slitesterkt, motstandsdyktig mot aldring og fleksibel ved lave temperaturer. Vi har mange typer packrafter som skal dekke de fleste behov.

Spørsmål og svar

Er packraftene sikre?
Ja, packraftene er meget solide og stødige.

Du blir overrasket over hvor trygg du føler deg i en packraft.

Sitat fra Tursiden.net: “Stabil og manøvrerbar er to stikkord som beskriver det å padle packraft. Siden du sitter i bunn, og den er relativt brei sammenlignet med en kajakk virker den umiddelbar stabil. Det skulle heller ikke mange padletak til for å konstatere at den er lett å manøvrere. Packraften minnet litt om en elvekajakk. Lett å svinge…”

Hva er forskjellen på Kipara og andre merker
Vi pleier å si at den største forskjellen er prisen, for den forskjellen er ganske stor. Vi snakker om 3-5000 i forskjell per packraft. 

Hvorfor er Kipara så billig? Det er et spørsmål vi ofte får, og mange tenker at de da ikke kan være så bra som andre merker. Noen viktige grunner:

  • Vi kjøper direkte fra fabrikk i Kina 
  • Vi kjøper mange packrafter og får derfor gode rabatter
  • Vi har lave kalkyler og liten administrasjon

Men det er andre forskjeller:

Gulv: Vi bruker 840D Nylon 66 tykkelse i gulvet. Det er fordi det er her packraften får de største “smellene”. Padler du over skarpe steiner eller du skal inn og ut av packraften så er det gulvet eller bunnen i packraften som får det. Det er derfor viktig at denne holder over tid. Høyest mulig denier (D) vil ikke alltid si at det automatisk er sterkere. På samme type nylon vil det være det. Men høyere denier (D) vil gi en viss indikasjon på styrken i materialet.

Tuber: Vi bruker 210D Nylon 66 som er belagt med supersterkt polyurethan. Materialet er av høyeste kvalitet og er ekstremt solid og holdbart.

Trekk: Vi har et meget sterkt trekk i 210D nylon. Dette er nytt i 2019.

Sete: Det er viktig å sitte godt. Vi har derfor luksus sete som standard der andre tilbyr dette som ekstra utstyr. I tillegg er det en stor fordel med dette setet som hindrer lange ben å være borti et kaldt gulv.

Sømmer: Sømmene er sydde og dobbelt sveisede (sveis på begge sider.) Det gjør i praksis at sømmene er sterkere enn materialet.

Materialer: Materialene har meget god og holdbar kvalitet. Packraftene er produsert av en erfaren produsent og materialene leveres av fabrikk som leverer de samme materialene til andre packraft merker. Dette er importert høykvalitets vinyl 66 av beste kvalitet. 

Produseres de på annen måte kontra andre merker? Produksjonen og materialer holder den høyeste kvalitet og har samme produksjon som andre seriøse packraft leverandører. 

Hva en kunde sier:

“Etter å ha padlet andre packrafter lenge, var jeg litt skeptisk til å kjøpe en raft som var såpass mye billigere enn jeg var vant med. Oppdaget raskt at det ikke var noe å bekymre seg for. Den tåler like mye, har bedre festemuligheter, bedre ventil løsning, er bedre og raskere å padle med og kjennes mer behagelig ut å sitte i en dem jeg har hatt tidligere. Har akkurat kommet fra en ukes tur med både stryk og stillevannspadling, og kompisen som er en bedre padler og har en raft som er en tredjedel dyrere slet med å holde følge. Her kan du trygt legge pengene for å få et trygt og solid produkt.”

De forskjellige modellene

Char: Beste design og beste materialer. Importert Nylon 66 med supersterke lag av urethan. Vist seg som meget trygge valg i flere år. Også de letteste med lavest volum når du skal ha packraften i sekken.

 Ravdu: Samme design og produksjon som Char modellene, men vi bruker enten 420 D TPU single coated eller et nytt 210D TPU single coated  i tubene. 420D er rimeligere og sterkere men litt tyngre. 210D i Ravdu og Ropelv er et rimeligere men ikke like sterkt materiale som 210D tubematerialet i Char. Derfor er Ravdu rimeligere packrafts.

Ropelv: Samme materialer som Ravdu, og produksjoner samme som Char og Ravdu. Designet er litt annerledes. Enten med mindre tuber eller litt mindre rumpe, og de er rimeligere.

Elvenes: Vår helt nye white water modell! Skal du ha deg en packraft og skal mest padle elver så er dette modellen. Mye utstyr, rask og lav pris.