Hva er en packraft?

Packrafter er utrolig lette og solide båter med lavt pakkvolum. Dette gjør det enkelt å ferdes i norsk natur. Du kan lett ta med deg packraften i sekken. De veier kun fra 2-4 kg og kan pakkes ned til størrelsen med en sovepose.

Packrafter kan brukes overalt der det er vann, og bare fantasien setter grenser. Mange foretrekker å bruke packraft framfor kajakk og kano. Dette fordi mulighetene er så mange med utrolig holdbarhet, lav vekt og lite pakkvolum. Du kan enkelt frakte med deg din packraft hvor du vil, og liker du å fiske kommer du til områder du tidligere bare kunne drømme om. I tillegg tar packraften minimalt med plass når du skal lagre den for vinteren.

Packraftene er utrolig solide og tåler mye vekt. Du kan ta med deg hund i din packraft eller en stor ryggsekk foran.

Flere leverandører av packrafter reklamerer med at de er størst eller først. Vi er billigst! Fordi hos oss får du de samme packraftene, de samme materialene, samme måte å lage de på –  bare billigere. Dette står ikke tilbake på kvaliteten og design. Vi kjøper direkte fra produsent og har lave kalkyler og adm kostnader. 

Ønsker du å se på packraftene? Vi har showroom i Hønefoss sentrum.1 time fra Oslo, 40 min fra Sandvika.

Om Kipara packrafts

3 års garanti
Kipara packrafts produseres av en stor og erfaren produsent, som har holdt på i mange år med produksjon av oppblåsbare produkter. Kipara packrafts er packraftene mange kjenner under navnet Travel Light og Frontier. Mange i Norge har kjøpt disse de siste årene direkte fra Kina. Vi setter på vår egen logo for å gjøre det enklere mtp f.eks garantier, norsk hjemmeside mm. Vi forhandler packraftene fra Travel Light/Frontier i Norge med Kipara logoen, og har eksklusivitet på disse.

Materialene og produksjonen av packraftene er den samme som flere andre aktører bruker, og Travel Light/Frontier kjøper materialer av fabrikker som leverer til andre mer “kjente” packraft merker. Sømmene er sydde og dobbel sveisede. Det gjør at sømmene er i praksis sterkere enn selve materialet. Dette gjør at du kan stole 100% på disse raftene. De har en meget god kvalitet og vi ligger opptil 30% under andre merker i pris på tilsvarende modeller og størrelse. Vi satser på rask levering, lav pris og lager i Norge. 

Håndlaget
Alle packraftene er håndlaget med uretan-belagt nylon, et materiale som er UV-tolerant, slitesterkt, motstandsdyktig mot aldring og fleksibel ved lave temperaturer. Vi har mange typer packrafter som skal dekke de fleste behov. 

Perch (lett utgave/light)
På den lette utgaven er tubene laget av 0,4 mm 210D som er dobbelbelagt med et uretan-belegg både på utsiden og innvendig av tubene. Gulvpartiet i packraften er laget av 0,57 mm 840D Tarpaulin med dobbelt belegg av uretan også. Dette gulvmaterialet er enda sterkere og lettere enn vanlig 840D. Tubene og gulvet festes med sydde og dobbelt varmesveisede sømmer som gir en ekstra robust konstruksjon.

Char (ekstra lett/Ultra light)
I den ekstra lette utgaven er tubene laget av 0,4 mm 210D som er enkelbelagt med et uretan-belegg. Gulvpartiet i packraften er laget av 0,57 mm 840D Tarpaulin med dobbelt belegg av uretan. 

Sete, ryggpute og sprutetrekk
Modellene er konstruert med symmetrisk skrog og flat baug. Packraftene produseres med 6 ytre festepunkter og flere indre festepunkter. Dette gjør de fleksibel med tanke på pakking og festing av utstyr. Sete og ryggpute er laget av 0,4 mm 210D. Begge er avtagbar. Sprutetrekk er laget i 0,3 mm 210D urethan enkelbelagt. Sprutetrekket er avtagbart.

Spørsmål og svar

Er packraftene sikre?
Ja, packraftene er meget solide og stødige.

Du blir overrasket over hvor trygg du føler deg i en packraft.

Sitat fra Tursiden.net: “Stabil og manøvrerbar er to stikkord som beskriver det å padle packraft. Siden du sitter i bunn, og den er relativt brei sammenlignet med en kajakk virker den umiddelbar stabil. Det skulle heller ikke mange padletak til for å konstatere at den er lett å manøvrere. Packraften minnet litt om en elvekajakk. Lett å svinge…”

Hva er forskjellen på Kipara og andre merker
Vi pleier å si at den største forskjellen er prisen, for den forskjellen er ganske stor. Vi snakker om 3-5000 i forskjell per packraft. 

Hvorfor er Kipara så billig? Det er et spørsmål vi ofte får, og mange tenker at de da ikke kan være så bra som andre merker. Noen viktige grunner:

  • Vi kjøper direkte fra fabrikk i Kina 
  • Vi kjøper mange packrafter og får derfor gode rabatter
  • Vi har lave kalkyler og liten administrasjon

Men det er andre forskjeller:

Gulv: Vi bruker 840D Nylon 66 tykkelse i gulvet. Det er fordi det er her packraften får de største “smellene”. Padler du over skarpe steiner eller du skal inn og ut av packraften så er det gulvet eller bunnen i packraften som får det. Det er derfor viktig at denne holder over tid. Høyest mulig denier (D) vil ikke alltid si at det automatisk er sterkere. På samme type nylon vil det være det. Men høyere denier (D) vil gi en viss indikasjon på styrken i materialet.

Tuber: Vi bruker 210D Nylon 66 som er belagt med supersterkt polyurethan. Materialet er av høyeste kvalitet og er ekstremt solid og holdbart.

Trekk: Vi har et meget sterkt trekk i 210D nylon. Dette er nytt i 2019.

Sete: Det er viktig å sitte godt. Vi har derfor luksus sete som standard der andre tilbyr dette som ekstra utstyr. I tillegg er det en stor fordel med dette setet som hindrer lange ben å være borti et kaldt gulv.

Sømmer: Sømmene er sydde og dobbelt sveisede (sveis på begge sider.) Det gjør i praksis at sømmene er sterkere enn materialet.

Materialer: Materialene har meget god og holdbar kvalitet. Packraftene er produsert av en erfaren produsent og materialene leveres av fabrikk som leverer de samme materialene til andre packraft merker. Dette er importert høykvalitets vinyl 66 av beste kvalitet. 

Produseres de på annen måte kontra andre merker? Produksjonen og materialer holder den høyeste kvalitet og har samme produksjon som andre seriøse packraft leverandører. 

Hva en kunde sier:

“Etter å ha padlet andre packrafter lenge, var jeg litt skeptisk til å kjøpe en raft som var såpass mye billigere enn jeg var vant med. Oppdaget raskt at det ikke var noe å bekymre seg for. Den tåler like mye, har bedre festemuligheter, bedre ventil løsning, er bedre og raskere å padle med og kjennes mer behagelig ut å sitte i en dem jeg har hatt tidligere. Har akkurat kommet fra en ukes tur med både stryk og stillevannspadling, og kompisen som er en bedre padler og har en raft som er en tredjedel dyrere slet med å holde følge. Her kan du trygt legge pengene for å få et trygt og solid produkt.”

Pakke packraft